MYX:MPAY   MANAGEPAY SYSTEMS BERHAD
canslim adalah diasaskan oleh william J oniel. canslim ni dipakai oleh pelabur seluruh dunia. dan da 50 tahun pun...j.oniel ni dia ada terbitkan buku how to make money in stock..investor busniess daily pn x salah dia punya .. buku ni dipopularkan oleh dan zanger..iaitu yang buat 18ribu kepada jutaan dollar dlam 18 bulan x salah..buku ni dan zanger baca banyak kali...berulang2.. dan lepas dah banyak kali tu baru la dia faham dan apply canslim ni dalam trading.. dan zanger ade bgtau pilih stok yg buat untung ratusan peratus daripada qr lepas. cari stock yang paling hebat yang org giler kan nak beli ..dah beli pas tu g mancing...
ape tu canslim
C=current earning
A= annual earning
N- new product/service/news
s= supply and demand
l-leader
i= institutonal
m=market direction
kaunter yang harga nya mcm dah tinggi akan jadi lebih tinggi lagi apa yg kita nmpk lebih rendah akan jadi lebih rendah lagi.

mpay ni pun ade buat bisness RE bak hang
tepuk dada tnay selera tayor guys
Penafian

Maklumat dan penerbitan adalah tidak dimaksudkan untuk menjadi, dan tidak membentuk, nasihat untuk kewangan, pelaburan, perdagangan dan jenis-jenis lain atau cadangan yang dibekalkan atau disahkan oleh TradingView. Baca dengan lebih lanjut di Terma Penggunaan.