BRENT 22-26 Haziran

BRENT – Geçtiğimiz hafta Uluslararası Enerji Ajansından (IEA) gelen verilere göre 2020 yılında OPEC petrolüne talep 24 milyon varil/gün azalacak. Bildiğiniz gibi OPEC'in pandemi döneminde 9.4 milyon varil/gün üretim kısıntısı anlaşması var. Bu anlaşma son olarak temmuz sonuna kadar uzatıldı. Fakat Temmuz'dan sonra mal/hizmet talebi (üretim) artmazsa, petrole de talep artmaz. Dolayısıyla temmuz ortasından sonra piyasada "yeni bir anlaşma olup olmayacağı" endişesi görülebilir. Herhangi bir anlaşmanın olmaması durumunda ülkeler tekrar piyasa payı yarışına devam edip, fiyatları sert düşürebilir.
Petrole olan talebi gösteren verilere baktığımızda ise en büyük petrol tüketicilerinden Japonya petrol talebi son 29 yılın en düşük seviyesinde olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan ise Bloomberg'in yayınladığı ABD-Suudi Arabistan Petrol taşıyan tanker trafiğinde çok sert durgunluk yaşandığı görülüyor.
Teknik olarak ise fiyat haftayı direnç bölgesine takılarak bitirdi diyebiliriz fakat hala yükselen trendin içinde. Dolayısıyla 36.12 seviyesini kırmadığı sürece trendin bittiğini ve satış pozların hızlanacağını söyleyemeyiz. İstisna olarak 39.24 seviyesi kırılması durumunda, yüksek riskli satış pozları aktif olabilir.
Alış pozları için ise 42.22 seviyesi kırılması durumunda alış pozları aktif olabilir. Fakat geçmişe baktığımızda bu bölgeler en son “gap” kısmını temsil ediyor, dolayısıyla fiyatın tam olarak nerden döneceğini bilmek oldukça güç. Bu durumda, alış pozları açılması durumunda, kademeli pozisyon taşıyarak, fiyat karlı bölgelere gelince poziyonların bir kısmını kapatıp diğer kısmını ise başa baş seviyelesinde ilerlemesini takip etmekte fayda var.
brentbrentoilcrudeCrude OileksiforexeksisozlukhampetrolpetrolSupport and ResistanceCrude Oil Brent

Juga pada:

Penafian