IOTA -- IoT GELECEK İSE GELECEĞİN ALT YAPISININ İLK ADIMI IOTA!

*-*-* YTD *-*-* YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR *-*-*

Değerli dostlar merhaba,

İnternet of Things demek ne demektir bilir misiniz dostlar? Kötü bir tercüme olan "Şeylerin interneti" olarak değil de "Eşyaların, Cansız varlıkların, NESNELERİN İNTERNETİ" olarak tercüme edeceğim teknoloji 2-3 seneye kalmaz ülkemiz de dahil tüm dünyada kullanılmaya başlanacak. Buzdolaplarınız, kombileriniz klimalarınız, arabalarınız vs ileride uzaktan monitorize, kontrol edilebilecek eşyalar gündemimize girecek. 5G iletişim alt yapısının yaygınlaşması ile bunlar yakında cep telefonlarımız gibi içselleşecek eşyalarımız olacak.

Pandemi süresinde ABD'de satış rekorları kıran bir ayna var arkadaşlar. AYNA.. Evet AYNA! aynanın karşısına geçip çevrim içi spor danışmanınız ile karşılıklı egzersiz yaptıran ayna nasıl iletişim kuruyor dersiniz? Çok örnek çoğaltılabilir. Peki yazımızın konusu IOTA bunun neresinde? Gelin başlayalım.

IOTA, aslında bir blok zinciri değildir. Bunun yerine, tescilli teknolojisi, işlemleri onaylayan bir düğüm sistemi olan Tangle adı ile bilinir. Bu platformun arkasındaki temel, bunun geleneksel blok zincirlerinden çok daha yüksek hızlar ve sürekli genişleyen Nesnelerin İnterneti ekosistemi için ideal bir çözüm sunduğunu söylüyor.

Blok zinciri olmadığı için madenciler de yoktur ve madenciler olmadığı için de coin üretimi ile para kazanılamaz. Birçok yerleşik ağ, tıkanıklık yoğunlaştığında maliyetlerde yükselişler olabilir. İşte IOTA, minimum maliyetle sınırsız iş hacmi sağlamayı amaçlamaktadır.

Zamanla, IOTA’nın hedefi, IoT cihazları arasında işlemleri yürütmek için fiili bir platform haline gelmektir. Tahminlerin 2024 yılına kadar orada 20,4 milyar bu tür cihaz olabileceğini öne sürdüğü düşünüldüğünde, bu büyük bir iş ve proje haline gelebilir.

IOTA'nın arkasındaki ekip, potansiyel kullanım durumlarının burada bitmediğine inanıyor. Yeni piyasaların oluşacağını iddia ediyorlar. Örneğin; Dijital kimliklere sahip nesnelere hizmetler sunabileceğine, gerçek kullanıma dayalı sigorta piyasasında büyümeye yol açabileceğine, son teknoloji akıllı şehirlerin yolunu açabileceğine, kesintisiz küresel ticaret sunabileceğine ve ürünlerin gerçekliğini kanıtlayabileceğine inanıyorlar.

Biraz daha önce de bahsettiğimiz gibi, etkin bir şekilde blok zincirsiz bir blok zincir olduğu gerçeği, en hafif tabiriyle alışılmadık bir durumdur. Şimdi bomba habere gelelim.

IOTA, otomobil üreticisi Volkswagen ile stratejik olarak yüksek profilli ortaklık anlaşması imzaladı. Taipei şehrinin akıllı projelerini de takip ediyorlar. Bu hareketler kendisini diğer birçok kripto rakibinden ayırıyor.

Biz hala Merkez Bankası Başkanı konusu ile uğraşırken bir projeyi DİJİTAL BİR VARLIK haline getiren özel teşebbüsler yakında dünyanın her yerine etki edecekler. Umalım ülkemizde de değerli projeler dünyayı etkisi altına alacak duygular uyandırır herkeste.

Gelelim grafiğimize. Çanak formasyonu ile çorbasını içen dijital varlığımız şimdi kahvesini içmeye fincanını yapmakta. 1,55 direncini tekrar deneyecektir. Önemli olan bu dirence gelince ne yapacağıdır. Çanak-Kulp formasyonu ile ilgilenen sizler tahmin ettiğiniz üzere direncini geçip destek yapıp üstüne basarak çıkış yaparsa hedefi çok yukarılarda. Eğer direncini kıramazsa o zaman da aşağı salınıp tekrar alım fırsatı ile yeni kulp tamamlamaya çalışacaktır. Zamanınız varsa yakından takip etmenizi öneriyorum.

Portföyümüzde bu tip varlıkları bulundurmamız, projelerine bakarak yatırım yapmamız gerekmekte. Bu nedenle yazılarımı uzun yazıyorum bu nedenle özür dilerim.

Her zaman olduğu gibi yaptığım maddi hatalar için çok özür diliyorum. Yeni bir dijital varlık yazımızda yakında görüşeceğiz.

Bir beğeninizi alsam?

SSS

*-*-* YTD *-*-* YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR *-*-*
Chart PatternscupnhandleFibonacciFundamental AnalysisHarmonic Patterns

Penafian