Indeks BIST 100

BIST, Enflasyon ve Faiz

89
Elimizde faiz artışı sonrası enflasyonun düşüş trendine girdiği bir dönem var. Bu dönem Eylül-Aralık 2023 dönemi. Bu döneme baktığımızda endeksin hareketini grafikte görebilirsiniz. Ayrıca grafikte aylık enflasyon rakamlarını görebilirsiniz. Endeksin 2024 başındaki yükselişleri de artan enflasyonla uyumlu görünüyor.

Eğer baz senaryo enflasyonda tepe nokta görüldü, ya da Mayıs PPK'da faiz artışı ardından aylık enflasyonda bir düşüş trendine gireceğimiz yönünde ise bundan sonra endeksin bir bantta hareket edeceği öngörülebilir. Böyle bir durumda mevduat bir kaç ay boyunca endeksi geçen bir pencere verecektir.

Penafian

Maklumat dan penerbitan adalah tidak dimaksudkan untuk menjadi, dan tidak membentuk, nasihat untuk kewangan, pelaburan, perdagangan dan jenis-jenis lain atau cadangan yang dibekalkan atau disahkan oleh TradingView. Baca dengan lebih lanjut di Terma Penggunaan.