Türkiye'de Dogecoin (DOGE) İşlem Hacminde Şaşırtan Artış
Türkiye'deki vatandaşlar son 30 gün içinde Dogecoin (DOGE) 380 milyon doların üzerinde işlem yaptı. Bu, hem Bitcoin (BTC) hem de Ethereum (ETH) hacimlerinin toplamından daha fazladır.
Türk vatandaşları için Dogecoin (DOGE) ve meme kripto para birimleri son zamanlarda en çok işlem gören varlık haline geldi. İlk 3 borsadan son 30 gündeki işlem hacmi verileri, meme kripto para birimlerinin 380,3 milyon doların üzerinde işlem gördüğünü gösteriyor.
Bu, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) toplam işlem hacminden daha fazla. Son ikisi sırasıyla 154.4 milyon dolar ve 142.6 milyon dolarlık işlem hacmi topladı. İncelenen üç borsa BTCTurk, Bitexen ve Bitexlive.
Dogecoin (DOGE), büyük ölçüde Elon Musk'ın Twitter'ı devralması nedeniyle fiyatta dikkate değer bir artış gördü. Musk'ın Dogecoin (DOGE) destekçisi olduğu biliniyor ve hatta geçenlerde bununla ilgili bir fotoğraf yayınladı. Dogecoin (DOGE) muazzam yüksekliğinden düştü ve muhtemelen bazı Türkler para kazanmayı umuyordu.
Ülkenin liderleri çok daha çekingen olmasına rağmen, kripto para birimleri Türkiye'deki vatandaşlar arasında popüler. Ülke yüksek enflasyonla karşı karşıya kaldı ve kripto yatırımındaki büyümenin arkasındaki nedenlerden biri olabilir.
Türkler Dogecoin (DOGE) ile İlgileniyor
Türkiye'de kripto yatırımı 2022'de oldukça arttı.Türkler kripto piyasa Lira'ya karşı bir hedge olarak kullandılar. Ülkenin para birimi, ekonomik kriz nedeniyle çok fazla stres yaşıyor.
Liranın istikrarlı düşüşü Türkleri kripto piyasa itti. Yüksek enflasyon da aynı şeyi yaptı ve bu Arjantin ve Venezuela gibi ülkelerde de gözlemlenebilir. Bu ilçeler, para birimleri düştüğü için bir yatırım akışı da gördü.
Türkiye Blockchain Uygulamalarında Gelişmeler
Yakın tarihli bir zirvede konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, blok zincirlerin tedarik zincirlerini yönetmek gibi değerli kullanım durumlarına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Türkiye'nin kendi metaverse yaratacağını ve ayrıca bir e-Human projesi başlattığını söyledi. Türkiye, web3 girişimlerini duyurmak için Güney Kore ve Japonya gibi ülkelere katılıyor.
Erdoğan ayrıca kriptoya yatırım yapılmamasını tavsiye etti. AML ve KYC ile ilgili son zamanlarda getirilen yeni değişikliklerle düzenleyiciler de çaba sarf ediyor. Ülke, 2021'de kripto ödemelerini yasakladı.