Bagaimana saya boleh mendapatkan parameter untuk fungsi `request.quandl()` terbina dalam?
Nota: Ciri ini telah ditamatkan kerana perubahan API dari Pautan Data NASDAQ. Permintaan untuk simbol "QUANDL" tidak lagi sah dan permintaan untuk mereka akan memulangkan ralat masa jalan. Maklumat di bawah disimpan untuk konteks sejarah, tetapi fungsi `request.quandl()` tidak lagi boleh mengakses mana-mana Pautan Data NASDAQ.
Pautan Data NASDAQ (sebelum ini dikenali sebaga Quandl) adalah tempat pasaran untuk data kewangan, ekonomi dan alternatif. Untuk mendapatkan parameter untuk fungsi `request.quandl()`, mari kita pecahkan kepada bahagian-bahagian berbeza untuk fungsi terbina dalam ini.
request.quandl(ticker, gaps, index)
ticker - satu rentetan, nama simbol Pautan Data Nasdaq dalam bentuk “QUANDL:{QUANDL_CODE}”.
gaps - satu parameter, serupa dengan parameter jurang dalam fungsi request.security() . Jika parameter mempunyai nilai barmerge.gaps_on, nilai-nilai kemudiannya akan dipaparkan hanya pada bar yang sepadan dengan penerbitan data.
index - bilangan siri data untuk simbol.
Nilai parameter ticker dan indeks boleh ditemui pada laman web Pautan Data NASDAQ.
Katakan, sebagai contoh, yang anda mahu dapatkan data mengenai Indeks Sentimen Pengguna dari University of Michigan. Untuk melakukan ini, anda perlu mencarinya dalam laman web Pautan Data NASDAQ dan pergi ke halaman simbol.

Di sudut kanan atas halaman, anda dapat mencari parameter ticker, EOD / AAPL.

Untuk mengakses parameter indeks, anda perlu akaun quandl . Selepas mendaftar dan log masuk, anda boleh mencari parameter indeks daripada senarai tersedia:

Harap maklum bahawa penomboran bermula dari 0. Dengan kata lain, jika anda perlu mendapatkan data untuk Indeks Sentimen Pengguna untuk kumpulan umur 55+, parameter indeks memerlukan nilai ditetapkan pada 2. Ingati perkara ini semasa mengakses data parameter tertentu.