ZL!: Mendekati RintanganHarga kontrak hadapan minyak kacang soya dilihat bergerak mendatar sejak beberapa bulan dagangan yang lalu
Pergerakan harga dilihat seakan bergerak mematuhi corak carta segitiga menaik
Kedudukan harga terkini dilihat berada berdekatan rintangan corak carta berkenaan
Walaubagaimanapun harga belum me
ZL akhirnya akan betul-betul cross up midBB ke?Ok, untuk kaunter soybean ni, saya nak sangat tengok harga soybean cross up midBB dan membuat pergerakan uptrend. Tapi based on history, saya tengok bila harga soybean sampai semula di area TP1 TFW, dia akan berlegar-legar sekitar kawasan ni dan akhirnya akan kecundang.
Maka untuk kali ni, pandanga
ZL bakal tutup gap di area TP1 TFW ke tu?Ok, untuk kaunter soybean minggu ni, harga sudahpun masuk ke area TP1 TFW. Kalau mengikut sejarah yang lalu, bila harga soybean masuk TP1 TFW, dia akan bounce back ke bawah. Cumanya untuk minggu ni, harga soybean keep on making higher low dan higher high. Ini merupakan petanda uptrend yang kuat (mom
ZL revisit SBR di TP1 TFWAlhamdulillah, untuk kaunter soybean ni, seperti jangkaan saya pada awal minggu hari tu:
(i) price akan cross up midBB dan mulakan pergerakan uptrend. Yang ni sudahpun berlaku.
(ii) harga akan test SBR di TP1 TFW. Yang ni 'on the way'. Soalnya, sejurus selepas dia sampai TP1 TFW nanti, adakah harg
ZL sambung turun please.Ok, untuk kaunter soybean ni, pada minggu lepas, saya bagitau salah satu daripada di bawah akan berlaku, iaitu:
(i) harga cross up midBB dan mulakan pergerakan uptrend
(ii) harga test SBR di TP1 TFW dan bounce ke bawah mencari TP2 TFW.
Namun, ternyata kedua-duanya tak terjadi. Hahahaha. Sebenarn
ZL sambung turunOk, untuk kaunter soybean minggu ni, sama seperti minggu lepas, berlaku gap down yang sangat besar di TP1 TFW. Dan price ada membuat cubaan untuk naik semula, malangnya tak berjaya. Maka harga soybean pun meneruskan penurunan.
Minggu ni harga soybean dibuka pada 63.74 dan ditutup pada 61.56
Sem
ZL masih lagi sideway, cubaan nak test SBR di TP1 TFWOk, untuk kaunter soybean ni, seperti jangkaan saya pada awal minggu hari tu:
(i) price akan cross up midBB dan mulakan pergerakan uptrend. Tapi so far yang kita lihat, harga soybean sekarang sedang sideway. Belum nampak ketara pergerakan uptrendnya.
(ii) harga akan test SBR di TP1 TFW. Yang ni 'o
Lihat Semua Idea
Kesimpulan dari cadangan penunjuk.
Neutral
JualBeli
Jual kuatBeli kuat
Jual kuatJualNeutralBeliBeli kuat
Neutral
JualBeli
Jual kuatBeli kuat
Jual kuatJualNeutralBeliBeli kuat
Neutral
JualBeli
Jual kuatBeli kuat
Jual kuatJualNeutralBeliBeli kuat
Satu perwakilan untuk nilai aset pada hari ini dan apa yang pasaran fikirkan nilainya pada masa hadapan.
Memaparkan pergerakan harga simbol sepanjang tahun-tahun sebelumnya untuk mengenalpasti trend berulang.
Komoditi berkaitan
Soalan Lazim
Harga terkini untuk FSOYN2025 ialah 1,062.00 USD / TNE — ia tidak berubah dalam masa 24 jam lepas. Perhatikan harga FSOYN2025 dengan lebih teliti pada carta.
Jejaki statistik lebih penting pada carta FSOYN2025.
Tarikh luput terdekat untuk FSOYN2025 adalah 14 Jul 2025.
Pedagang lebih menyukai menjual kontrak hadapan apabila mereka telah membuat keuntungan pada pelaburan, tetapi masih ada banyak masa tinggal sebelum tarikh luput. Disebabkan itu, ramai menganggap menjual FSOYN2025 sebelum 14 Jul 2025 adalah pilihan yang bagus.
Open interest adalah bilangan kontrak yang dipegang oleh pedagang dalam posisi aktif — mereka tidak ditutup atau luput. Untuk FSOYN2025, nombor ini adalah 0.00. Anda boleh menggunakannya untuk menjejak satu arah aliran pasaran semasa dan melaraskan strategi anda: open interest yang menurun untuk FSOYN2025 menunjukkan pedagang sudah menutup posisi mereka, yang bermakna satu arah aliran yang semakin melemah.