F959

ages 19nov

MYX:AGES   AGESON BERHAD
ages selain construction dia buat jugak jual pasir. ade spekulasi sebelum ni ..ages ni jual pasir..kalo kita tgk kenapa dia jual pasir kat luar...kaca dibuat daripada apa?..pasir kan ..pasir ni plak boleh buat botol kaca. cuba kita tengok kat malaysia ni syarikat mana yang buat botol kaca.? jawpan dia mcm xde kan . so botol kaca ni dijual kepada pembuat vaksin dan di edarkan oleh bioholding @ bintai @ kanger ke sape2 je lah yang terlibat vaksin ni yg nak botolkan vaksin ni ..so vaksin ni letak dalam botol kaca yang dibuat oleh negara luar yang disupply mungkin oleh ageson. HAAAAA so banyak tu nak buat botol. brp banyak penduduk dunia ni . jgn percaya chart never lie

Syarikat boleh mempelbagaikan perniagaan utamanya dari pembinaan purplot dan pemaju hartanah hingga perniagaan perlombongan pasir. Sehingga kini, syarikat itu mempunyai Surat Niat (“LOI”) bernilai RM 110.6 Juta dari Boyijun Resources ( HK ) Limited, satu lagi LOI dari Techpack Solutions Co. Ltd dengan jumlah RM 330.7 Juta. Sebagai salah seorang lelaki yang terlibat dalam perniagaan pasir, saya dapat memberitahu bahawa seseorang dari Techpack sebenarnya berada di Malaysia untuk membincangkan syarat-syarat dengan AGES. Ini kemungkinan besar berlaku jika anda bertanya kepada saya.


Walaupun menghadapi kesukaran dalam pasaran pembinaan dan pembangunan harta tanah, syarikat ini akan mencapai pencapaian pendapatan pada tahun kewangan mendatang ( TY 2021). AGES mempunyai kontrak bernilai hampir RM 150 Juta, yang akan berlangsung selama FYE 2021 dan FYE 2022. Walau bagaimanapun, penagihan progresif menunjukkan bahawa pendapatan mungkin meningkat pada awal tahun depan. Oleh itu, tidak sukar untuk memproyeksikan AGES untuk mencapai pertumbuhan teratas dan bawah dalam dua tahun kewangan akan datang.


Tiga projek teras di bawah AGES, iaitu D Cube Modern Townhome, Batu Feringgi Hotel & Serviced Apartment Project dan Rumah Kos Rendah Kerajaan Sungai Pandan masih berjalan lancar setakat ini. Selain itu, pihak pengurusan secara aktif menawar projek baru tetapi menguntungkan. Kami mungkin melihat kedua buku inti dan pesanan AGES berkembang pada TK 2021.


Berdasarkan apa yang dikatakan oleh pihak pengurusan semasa pembentangan, kemungkinan besar AGES dapat memperoleh keputusan suku tahunan yang baik yang dapat diumumkan dalam masa terdekat. Walaupun ini adalah spekulasi liar saya, tetapi disokong oleh keyakinan pihak pengurusan untuk berkongsi bahawa perniagaan ini berjalan dengan baik dalam jangka masa ini.


Saham keutamaan kumulatif yang tidak dapat ditebus ("ICPS") tetap menjadi perhatian utama pemegang saham. Namun, pihak pengurusan menjelaskan bahawa ICPS melayani tujuan pengumpulan modal syarikat, tanpa harus membebankan nisbah gearing. Bagi saya, selagi pertumbuhan syarikat mengatasi pengurangan ICPS, ia akan menjadi wahana yang baik bagi syarikat untuk mengumpulkan wang.


Semua resolusi dewan telah disetujui oleh pemegang saham. Oleh itu, kepelbagaian perniagaan teras syarikat ke perlombongan pasir, perdagangan dan eksport pasir dan aktiviti perniagaan yang berkaitan memerlukan persetujuan pemegang saham pada 3 Disember 2020. Tetapi siapa yang betul akan menolak cadangan tersebut?


Keuntungan tetap menjadi faktor pertimbangan utama AGES untuk masa depannya. Sebagai pemegang saham AGES dan juga seseorang yang terlibat dalam perniagaan pasir, saya dapat memberi jaminan kepada anda bahawa AGES mempunyai peluang yang sangat tinggi untuk mencapai pertumbuhan 30% - 50% pada tahap akhir JIKA projek pasir bermula.

Komen

Laman Utama Penyaring Saham Penyaring Forex Penyaring Kripto Kalendar Ekonomi Bagaimana ia berfungsi Ciri-ciri Carta Harga Rujuk rakan Peraturan Dalaman Pusat Bantuan Laman web dan Penyelesaian Broker Widget Penyelesaian Pencartaan Perpustakaan Pencartaan yang Ringan Blog & Berita Twitter
Profil Tetapan Profil Akaun dan Pengebilan Kawan-kawan yang dirujuk Coin Tiket Sokongan Saya Pusat Bantuan Idea yang diterbitkan Pengikut Mengikuti Mesej Peribadi Sembang Daftar Keluar