Popular Hari ini
Popular Hari ini
Popular Sepanjang Masa
Terbaru
Carta dan Video
Carta dan Video
Carta-carta
Video

Profil

Analisis Trend boleh dikatakan merupakan bidang analisis teknikal yang paling penting dan merupakan kunci untuk menentukan arah keseluruhan keselamatan. Trend didasarkan pada prinsip tinggi yang lebih tinggi, rendah yang lebih tinggi (untuk aliran menaik) dan rendah yang rendah, rendah ke bawah (untuk aliran menurun). Mereka boleh mempunyai ufuk masa yang berbeza dan tertanam dalam satu sama lain, sepertifractals. Sebagai contoh: peningkatan arah aliran keseluruhan pada jangka masa mingguan boleh merangkumi aliran menurun pada setiap hari, sementara jam naik. Analisis Bingkai Pelbagai Tempoh membantu peniaga memahami gambaran yang lebih besar. Sesetengah trend adalah musiman manakala yang lain adalah sebahagian daripada kitaran yang lebih besar.

Analisis trend boleh dilakukan dengan menggunakangarisan trend
dan dengan mengambil harga mendatar tertentu atau zon yang memainkan peranan terbalik antarasupport dan resistance. Tahap harga ini adalah zon utama di mana pasaran seolah-olah bertindak balas dengan membuat pendahuluan atau penurunan yang kuat. Fibonacci
tahap mengukur atau meramalkan pengulangan sebelum kesinambungan trend. Sesetengah peniaga bergantung kepada tindakan harga dan lihat di pembentukan candlestick tertentu.
iamalawi91 iamalawi91 0111, 1D, Panjang ,
17 0 2
0111, 1D Panjang
K-ONE - Cup & Handle (Tunggu Breakout Bentuk Pennant)

- K-ONE telah pun keluarkan Quarter Report mereka dengan catatan keuntungan net 44.7% berbanding Quarter sebelumnya - CUP & HANDLE adalah satu fasa accumulation, dan setelah selesai sesi pengumpulan, Fasa seterusnya adalah fasa markup - RSI Divergence semakin naik, ini adalah satu criteria yang positive, dimana momentum saham ini makin meningkat permintaannya

MahersahamOfficial MahersahamOfficial 9474, 1D, Panjang ,
26 0 1
9474, 1D Panjang
BRAHIMS mengumpul kekuatan memecah downtrend

1. BRAHIMS berlegar di kawasan major downtrendline. 2. Volume mula aktif di sejak bulan Mac 18, menunjukkan harga kemungkinan sudah berada di lantai (klimaks penjualan) 3. Kelihatan pattern HH HL sejan bulan Jun menunjukkan BRAHIMS mula mendaki memulakan fasa uptrend 4. Dengan menggunakan fibonacci dan Gann, kami menetukan support di paras S1 340 S2 305 dan ...

ShukriMahadi ShukriMahadi BA, 1D, Panjang ,
4 0 1
BA, 1D Panjang
Boeing

Analisa Technical view: ========= + Daily sideway + Harga break down support line triangle. + Major trend Bullish Highlights ======== UBS raises Boeing price target, says shares could rise as much as 50 per cent "We believe Boeing shares carry the best upside in the sector," analyst Myles Walton says. UBS raises its 12-month price target to $515 a share. ...

54 0 2
2879, 1D
CHEMICAL COMPANY OF MALAYSIA (CCM) reversal?

- Kaunter ini masih lagi downtrend, perlu berhati-hati, ikut trading plan. - Terbentuknya candlestick bullish engulfing tanda reversal. - Disokong oleh indikator banker shares menunjukkan adanya pengumpulan (area merah), kemudian garisan tersebut tersebut naik semula sehingga melepasi line 30. - Disokong juga dengan indikator Wave Trend (WT_Alert) yang hampir ...

23 1 2
FBMKLCI, D
KLCI Perlu Ditutup Diatas 1780

KLCI perlu ditutup diatas 1780 hari ini, jika tak berjaya akan turun ke bolingger support di 1764.

ap8forexchange ap8forexchange GBPJPY, 60, Panjang ,
25 0 1
GBPJPY, 60 Panjang
PITCHFORK - Forex GBPJPY Intraday Analysis Aug 16th 2018

Peluang trade di luar channel pitchfork

izzizul izzizul 0146, 1D, Panjang ,
25 1 3
0146, 1D Panjang
JF tech 14 ogos 2018 | menarik utk diperhatikan

Salam semua, . 1. hari ni Jftech buat kenaikan yang cantik. 2. Heikin Ashi menunjukkan bullish candle dgn volum yg cantik. 3. Cuma MACD menunjukkan cross ke bawah plak dah. 4. VOP support tak kuat sgt. 5. Renko masih menunjukkan arah menaik. 6. Kesimpulan saya, JFtech akan meneruskan kenaikan lepas ni. . Selamat berdagang saya ucapkan, . DrZul Izzi Nordin ...

izzizul izzizul 9474, 1D, Panjang ,
61 0 4
9474, 1D Panjang
Brahim 14 ogos 2018 | cantik brahim nie

Salam semua, . 1. Sekali imbas memang cun brahim nie, hari ni dia buat bullish candle. 2. volum juga cantik sgt. 3. Dah jadi bullish wave yang cantik. 4. VOP support masih cun. 5. MACD hampir sgt dah nak cross ke atas. 6. Kesimpulan saya perhatikan rapat brahim nie, dia nak buat kenaikan dah pasni. . Selamat berdagang saya ucapkan, . DrZul Izzi Nordin (DDSUSM).

89 0 2
GBPJPY, 60
GBPJPY H1

di cs resistance area,ada cs sell berjaya matikan cs buy,target penurunan di kawasan cs support area,tunggu gbpjpy closed di bawah trendline tersebut

izzizul izzizul 4758, 1D, Panjang ,
105 0 3
4758, 1D Panjang
ANCOM 27 Julai 2018 | kenaikan yang begitu cemerlang

Salam semua, . 1. Ancom pada hari ini membuat lompatan jauh ke atas dan jika dilihat pada Heikin Ashi menunjukkan bullish candle yang amat2 cantik. 2. Adakah kerana Ancom akan bagi Bonus Issue tak lama lagi?? 3. Kenaikan volum bar juga amat cantik, jauh mengatasi ketinggian mana2 volum bar sebelum ini, yg begitu signifikan. 4. VOP support ada terbentuk. 5. MACD ...

49 0 2
7579, 1D
AWC berada hampir dengan rintangan

- Kaunter AWCberhad bakal berdepan dengan 2 rintangan iaitu garisan unggu SMA200 dan rintangan 0.810, kedua-dua rintangan tersebut berada diatas harga yang sama. - Sekiranya kaunter ini berjaya memecahkan rintangan tersebut dengan volume yang padu, kita akan cuba menetapkan potensi targetnya di rintangan berikutnya iaitu pada harga 0.870. - Sekiranya tidak ...

40 0 1
0050, 1D
SYSTECH hit potensi target

Pada 3/8/2018 kami ada kongsikan Entry Price, Cut Loss kaunter Systech dan hari ini, kaunter ini berjaya hit potensi target. Macam biasa, ambil sebahagian profit dan biarkan sebahagiannya ride the trend. Kalau tak hendak jual pun, boleh hold dan jangan sampai pecah support baru 0.320, pecah support 0.320, jual, so walaupun kurang profit kita tetap untung, orang ...

49 0 1
0051, 1D
CUSCAPI : "Bullish Engulfing" dalam segitiga menaik ?

Cuscapi : menguji harga 0.33 sebanyak 3 kali dan menbentuk corak segitiga menaik. Corak lilin bullish engulfing terbentuk hari ini... mungkin menguji harga 0.33 sekali lagi .......

42 0 1
US30USD, 60
Analisa Pergerakan DOW (futures)

Sekarang pembentukan segitiga wave 4 dijangkan penurunan akan berlaku jika sentimen kembali kepada risk off market

ap8forexchange ap8forexchange GBPUSD, 240, Panjang ,
30 0 2
GBPUSD, 240 Panjang
PITCHFORK - Forex GBPUSD Weekly Analysis 13th - 17th Aug

Jangkaan berlaku reversal pada lower line Harga bergerak dalam channel menurun Pandangan masa panjang masih bearish

AreFiq AreFiq USDCAD, 1D, Panjang ,
44 0 1
USDCAD, 1D Panjang
Bullish Flag Terbentuk

Tunggu Breakout Dan Retest Pada Channelling (Biru) UntuK Swing Buy.

27 0 5
0176, 1D
KRONO - Memulakan Kenaikan Dengan Momentum Yang Kukuh

Setelah berjaya melepasi DTL (Down Trend Line ), kini Krono mengumpul momentum yang kuat untuk meneruskan kenaikan bagi membentuk HHHL (Uptrend). MACD Histogram sudah bertukar daripada merah kepada HIJAU dengan volume yang memberangsangkan. Follow rapa-rapat untuk 'ride the UpTrend'.

14 0 1
XAUUSD, 240
Jangkaan Pasaran Komoditi EMAS

1. Penganalisa menjangkakan pasaran Emas akan melakukan penurunan 'Drop' sehingga harga 'Support' 1180.03 - 1173.23. . 2. Ini disebabkan terdapat "Dominant Candle Bearish" di 'TF Daily' 13 Ogos dengan ukuran 1720 pips. . 3. Pasaran juga disokong oleh "Support Become Resistence" pada aras harga 1206.90. . 4. Sediakan 'Pending Order BUY' pada harga 1180.03 - 1173.23 ...

Tunjuk Lebih Idea 123456...56
MS Bahasa Melayu
EN English
EN English (UK)
EN English (IN)
DE Deutsch
FR Français
ES Español
IT Italiano
PL Polski
SV Svenska
TR Türkçe
RU Русский
PT Português
ID Bahasa Indonesia
TH ภาษาไทย
VI Tiếng Việt
JA 日本語
KO 한국어
ZH 简体中文
ZH 繁體中文
AR العربية
HE עברית
Laman Utama Pengimbas Saham Pengimbas Forex Pengimbas Crypto Kalendar Ekonomi Bagaimana ia berfungsi Ciri-ciri Carta Peraturan Rumah Moderator Laman web dan Penyelesaian Broker Widget Perpustakaan Carta Stok Permintaan Ciri Blog & Berita Soalan Lazim Bantuan & Wiki Twitter
Profil Pengesetan Profil Akaun dan Bil Tiket Sokongan Saya Hubungi Sokongan Idea-idea yang diterbitkan Pengikut Mengikuti Mesej Peribadi Perbualan Log Keluar
Layari
Video