syedasyraf

Ayam CCK membentuk Regular Bearish Divergence?

Pendidikan
MYX:CCK   CCK CONSOLIDATED HOLDINGS BHD
Apa itu (Regular) Bearish Divergence?

Pergerakan trend sesuatu saham yang membentuk Regular Bearish Divergence dijangka akan berlakunya perubahan trend. Hal ini demikian disebabkan keadaan sesuatu saham itu dilihat kehilangan momentum untuk meneruskan pergerakan uptrend.

Walaupun berlakunya kenaikan harha yang lebih tinggi dalam sesuatu saham, namun minat belian semakin kehilangan momentum. Ini ditunjukkan melalui oscillator.

Kita akan melihat saham CCK daripada beberapa perkara:

1. Pembentukan pada chart apabila higher high terbentuk.
Harga CCK dijangka akan berpotensi untuk bergerak ke bawah disebabkan momentum belian yang semakin lemah telah berlaku. Saham CCK bergerak ke atas sehingga membentuk higher high namun sebaliknya pula berlaku di oscillator.

2. Indicator RSI dan MACD yang membentuk higher low telah menunjukkan momentum belian yang semakin lemah telah berlaku. Walaupun berlaku kenaikan harga pada carta namun momentum tersebut dilihat tidak mampu menolak indicator RSI dan MACD untuk menaik melebihi paras sebelum ini.

3. MACD setelah melakukan dead cross dan kini berada di paras negatif.

Berkemungkinan besar CCK akan kembali mencari garisan sokongan atau mencari tapak yang baharu untuk pergerakan selepas ini. Masa yang akan menentukan

*Fakta menarik: CCK merupakan salah satu saham yang bagus untuk dilabur kerana daripada menternak ayam sehingga ke penjualan ayam di pasaraya dilakukan oleh CCK sendiri. Mereka dapat memaksimumkan keuntungan. Ini dibuktikan dengan QR CCK sejak sebelum ini.

Apa-apa pun sekadar idea saya dengan mengaplikasikan regular bearish divergence dalam carta.

Sediakan Trading Plan dengan sebaiknya agar risiko anda akan lebih terkawal.
Elakkan kehilangan duit yang banyak di Bursa Malaysia.
Jaga risiko, jaga support sebaiknya

Komen

Analisis dan penulisan yang baik. Tq tuan
+4 Balas
syedasyraf TrendTradesX
@TrendTradesX, Sama-sama tuan. Semoga bermanfaat
Balas
nak naik insyaAllah ada ehem3 kat situ hehe
+1 Balas
syedasyraf AkmalAizuddinAl-Banjari
@AkmalAizuddinAl-Banjari Kita tunggu hehe. Dah lama cck rehat ni
Balas
Terbaik lah
Balas
@naimmp98 Terima kasih sifu
Balas