איתריום לאן מפה? .........

כל האמור בכתבה הזאת משקף את דעתי האישית בלבד ולא המלצה לפעולה או תחליף לייעוץ פיננסי!
אני לרגע אעזוב את האיתריום ואדבר על המאבקים של שוק הקריפטו או לפחות על חלק מהם.
כידוע לכולנו שוק הקריפטו הוא שוק שעדיין לא חל עליו רגולציה, הוא עדיין נתון להונאות (יש המון אנשים שמנצלים את שוק הקריפטו להלבנת הון וכו') והוא עדיין משריר פחד אצל הרבה מאוד אנשים.

כתבה אחת לא תספיק בשביל להעביר לכם כמה שוק הקריפטו עבר, בין אם זה הונאה שכמעט תפסה את המקום הראשון מבחינת גודל הונאה בעולם, פשיטות רגל של חברות/בנקי קריפטו, תביעות מהרשות לניירות ערך ומעוד המון גורמים על רשתות ובורסאות קריפטו ועוד.
אני אגע פה מאוד בצקרה על המצב של שוק הקריפטו אל מול הרשות לניירות ערך...

ההופעה והצמיחה של מטבעות קריפטוגרפיים וטכנולוגיית הבלוקצ'יין הרחבה יותר הציגו אתגרים ושיקולים חדשים עבור רשויות רגולטוריות כמו רשות ניירות ערך והבורסה (SEC).

תחום הקריפטו גרם לרשויות הרגולטוריות להעריך ולפתח מסגרות המותאמות במיוחד כדי לתת מענה למאפיינים והסיכונים הייחודיים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים ולהצעות מטבעות ראשוניות (ICOs). ה-SEC עבד באופן פעיל על הגדרת העמדה הרגולטורית והבהרת האופן שבו חוקי ניירות הערך הקיימים חלים על מטבעות קריפטוגרפיים ומכירות אסימונים. האופי המתפתח של שוק הקריפטו מחייב התאמה רגולטורית מתמשכת.

כמו שכבר הבנו בחלק הראשוני של הכתבה , ה-SEC אחראי לאכיפת חוקי ניירות ערך ולמלחמה בפעילויות הונאה בשווקים הפיננסיים. תחום הקריפטו היה עד למקרים של הונאות, הנפקות ניירות ערך לא רשומות ומניפולציות בשוק. פעילויות אלו נופלות בתחומו של ה-SEC, והסוכנות נוקטת בפעולות אכיפה נגד ישויות המפרות את חוקי ניירות הערך. מטרתן של פעולות כאלה היא להגן על המשקיעים ולשמור על שלמות השוק.

בנוסף מטבעות קריפטו, פרוטוקולי פיננסים מבוזרים (DeFi) ובורסות קריפטו פועלים מחוץ למערכת הפיננסית המסורתית. זה יכול להציב אתגרים עבור פיקוח ומעקב על השוק. ה-SEC להוט להשיג הבנה מקיפה של שוק הקריפטו, כולל בורסות, פעילות מסחר וסיכונים מערכתיים פוטנציאליים. הסוכנות עשויה לשתף פעולה עם גופים רגולטוריים אחרים, מקומיים ובינלאומיים, כדי לשפר את יכולות הפיקוח.

להלן דוגמא לעימות בין רשת לרשות לניירות ערך:
syot kilat

הרשות לניירות ערך של ארצות הברית (SEC) נגד Ripple Labs: בדצמבר 2020, ה-SEC הגישה תביעה נגד Ripple Labs, הרשת שמאחורי מטבע הקריפטו XRP, בטענה ש-XRP הוא נייר ערך לא רשום. התיק נמשך ועורר שאלות משפטיות ורגולטוריות משמעותיות בנוגע לסיווג של מטבעות קריפטוגרפיים וסמכות השיפוט של ה-SEC עליהם.

לאחרונה אנחנו רואים חיכוך חזק בין הרשות לניירות ערך אל מול ביאננס, קווין-בייס ועוד בורסאות קריפטו..
אני מאמין שהמלחמה הזאת לא תיגמר אבל לבנתים השוק ממשיך בשלו.

שיטת מסחר לאיתריום מהנקודה הזאת:
אני כרגע בשורט על האיתריום(סווינג) , אני מושקע על המטבע.
במידה ואני אראה עצירה לקראת סוף השבוע על הנקודות שסימנתי על הגרף אני אקח לונג ואוסיף לתיק ההשקעות.

אם אני אראה שבירה של הרמה אני אמשיך בשורט שלי וכמובן אחכה לביסוס ביעד הבא ואז אוסיף לתיק ההשקעות שלי..


Penafian