F959

huaan 6 nov (wlist)

MYX:HUAAN   None
skg ni banyak yang nak ke renewable energy iaitu solar..malah syarikat minyak terbesar dunia pun nak diversify ke green energy ni..tnb pf coz da bersedia untuk ke renewable energy ni..x mustahil lah tenaga naik baru2 ni setelah mencapai harga terendah 9 tahun...bila dah ada tenaga solar nak simpan kat mane..ia memerlukan energy storage..iaitu bateri..solar amik tenaga matahari tapi problem dia ialah nak store dengan lama dan banyak untuk penggunaan yang lama..contoh kereta cas guna bateri selain amik solar power nnti..rumah pun sama x kan siang je ade tenaga malam pun nak ade power juga..so tenaga ni memerlukan storage untuk simpan daripada solar panel tu..mcm sebelum ni minyak memerlukan oil storage untuk simpan minyak. huaan ni buat capacitor bateri di kemudia hari
huaan nak tukar ke sector pembuatan energy storage iaitu bateri.. potensi yang besar dalam 2 atau 3 tahun lagi. maybe akan bertukar black company.. boleh masuk wlist.

Komen

Laman Utama Penyaring Saham Penyaring Forex Penyaring Kripto Kalendar Ekonomi Tentang Kami Ciri-ciri Carta Harga Rujuk rakan Peraturan Dalaman Pusat Bantuan Laman web dan Penyelesaian Broker Widget Penyelesaian Pencartaan Perpustakaan Pencartaan yang Ringan Blog & Berita Twitter