traderbertaqwa

MCEHLDG, In shaa Allah signal permulaan uptrend

MYX:MCEHLDG   MCE HOLDINGS BERHAD
Bismillah...Di persilakan berselawat ke atas junjungan Rasulullah SAW sebanyak-banyaknya semoga kita dalam berkat Nya dunia wal akhirat.Amin
Bagi yang muslim tu smoga korang amalkan selawat yer!.Paling kurang 10x sehari semalam pun dah ok dah!!!...Dan non muslim tu jangan kecam plak!!!.Semoga korang pun mendapat berkah nya Rasulullah SAW dan Tuhan Yang Maha Mulia...

Lihat Chart sudah berbicara...
Trend line telah aku contengkan dan nampak Chart pattern terbentuk..
Chart : Signal buy
Indikator :
SMMA 7 duduk di bawah CNDLE
MACD CROSS UP
CHOP ZONE warna biru muda (buy signal)Better fo Swinger Trade or Midterm trader

Setiap indikator ini adalah penentu arah trend harga semasa dan bukan penentu untuk korang membeli kerana harga akan berubah mengikut transaksi demand pembeli dan penjual...So urusan rezeki ini adalah mutlak Hak Tuhan yang Maha Pemberi dan Dia yang memberi rezeki kepada hamba Nya...Bukannya atas diri kita yang dhoif ni yang merasa mampu mencari sendiri tanpa Nya..Kembali kepada kebenaran...

Sekadar pandangan dgn ulasan ilmu :
Harga telah menembusi garisan BO dan itu tanda nya pergerakan berbalik arah dari down trend kepada uptrend...
Kekuatan buying pressure baru bermula....
Setiap indikator telah menunjuk harga baru bermula untuk gap up dan sangat menarik untuk Buy on BO...
Cara yang terbaik untuk membeli adalah harga yang telah memecahkan garisan BO dan meletakkan garisan BO itu sebagai Support atau RBS (resistant become support) CL yang kuat apabila entry di atas BO...

Ada 2 garisan Support untuk rujukkan apabila harga menembusi paras boleh aje Pasang CL kerana harga melantun di area ini sangat kuat dan menjadi aras for AD atau CL .
Modal yang di perlukan jangan lumpsum boskue!!...
Sistem management boskue!...
Boleh aje masuk 3 kali atau 2 kali untuk penentu arah yang betul dan valid up trend supaya modal tidak hangus lumpsum melainkan kita telah masukkan modal yang pertama untuk melihat trend nak pergi mana!!!...Sekirannya meleset so CL je!...So tidak lah habis banyak modal tu!!!..

Wallahua'alam

Komen