F959

calling Malaysian state ‘Wakedah’ after it uncovers US$15B rare

MYX:MINETEC   MINETECH RESOURCES BHD
bukan nak citer pasal minetec ni walaupun awang daud dok collect saham dia ni . walaupun dah dapat banyak projek2 tetapi belum dapat menarik perhatian pelabur dan pedagang retail. mungkin kerana saham ini agak berat sedikit dan qr pun rugi je...
okay baru2 ni negeri kedah ade jumpa mineral yang rare dan menteri bgtau kedah ade hire company yng berpangkalan di kuala lumpur untuk kerja2 mendapatkan mineral ni . mineral rare ni ..jika betul alhamdulillah ini semua kuasa Allah. tapi syarikat mane yang dapat, tak tahulah.
out of topik sekejap.
teringat kata2 seseorang iaitu: jika betul lah teknik yang kita gunakan sekarang ini tentulah sudah ada result daripada teknik yang kita gunakan. jadi mari kita bertanya kepada diri sendiri adakah teknik yang kita gunakan ini sudah memberi atau menampakkan tanda positif kepada portfolia kita, adakah capital kita semakin mengembang ataupun menguncup..untuk trader yang baru dikatakan untuk tahun pertama jika kapital kita tidak berkurang dan tidak bertambah ia dikatakan sudah baik. pelaburan saham mengambil masa untuk difahami. terdapat 3 perkara asas yang perlu difahami oleh pelabur. iaitu faundamental teknikal dan catalyst. ketiga2 perkara ini adalah penting tetapi peratusan penggunaan dia adalah berbeza mengikut jenis trader/ pelabur. sebagai contoh jika seorang trader hanya ingin memasuki satu2 saham dalam masa sekejap, mungkin 2@3 hari peratusan analisi teknikal dan catalyst adalah lebih berbanding dengan faundamental.
untuk menjadi trader yang begini perlu ada masa yang cukup untuk berada di depan skrin monitor untuk melihat pergerakan saham. melihat top active top gainer melihat pula sektor mana yang sedang diperhati pedaganag.
menurut dan zanger iaitu seorang pelabur tersohor, ade pelbagai jenis trader di dalam market antaranya : value investor, core trader, swing trader, momentum trader, intraday trader, scalper. mereka ini yang membuatkan turun naik pasaran.
untuk menjadi momentum trader perlu ada apikasi platform yang sesuai, saiz monitor untuk monitor market, internet yang baik, tahu untuk setting paltform , mengetahui bentuk-bentuk forming , market breath, market sentimen, dan lain2 sebelum memasuki pasaran. selain masa dan kapital yang juga diperlukan.

tahukah anda satu lagi rahsia menjadi trader yang hebat ialah mempunyai teknik yang tetap. bruce lee mengatakan aku tidak takut kepada org yang ade 1000 teknik tetapi aku takut dengn org yang ade 1 teknik tetapi berlatih 1000 kali.

Komen

Laman Utama Penyaring Saham Penyaring Forex Penyaring Kripto Kalendar Ekonomi Bagaimana ia berfungsi Ciri-ciri Carta Harga Rujuk rakan Peraturan Dalaman Pusat Bantuan Laman web dan Penyelesaian Broker Widget Penyelesaian Pencartaan Perpustakaan Pencartaan yang Ringan Blog & Berita Twitter
Profil Tetapan Profil Akaun dan Pengebilan Kawan-kawan yang dirujuk Coin Tiket Sokongan Saya Pusat Bantuan Idea yang diterbitkan Pengikut Mengikuti Mesej Peribadi Sembang Daftar Keluar