BİST 30 - Haftalık

Telah dikemas kini
Haftalık
1. Grafige haftalık baktığımızda, 2008 yılından itibaren dip ve tepelere riayet eden yükselen bir kanal içerisindeyiz, teyidlerini görebiliyoruz. Evet bu çok uzun vadeli bir grafik, fotoğrafa tepeden bakmak için buradan başladım. Mor çizgiler kanalı, kırmızılar dirençleri gösteriyor.
2. Bunları kanalın dışına doğru ışın olarak atıp kesişme noktalarında birleştirdiğimizde ise ilginç bir şekilde diamond formasyonunu makro ölçekte görebiliyoruz. Aynı zamanda, yakınsayan odak noktasından (X1) açılan direnç çizgilerinin zamanı ile birlikte yön tayininde faydalarını göreceğiz. (daha ileri düzey analizine girmedim gann teorisi ve ficonacci fanları ile durum açıklanabilir)
3. 2007 yılından itibaren elliot dalga sayımı (bu ispatlanmamış bir teoridir yani varsayımdır) E dalgasının ocak 2018 de tamamlandığını görüyoruz. Bu dalga tamamlandığında E noktasına 1 deyip 3 lü dalgaya başlanılabilir.
4. RSI grafiğinin durumuna baktığımızda ise kendi direncini tekrar test etme yolunda gittiğini görüyoruz. Bunu stochastic RSI ile teyid etme ihtiyacı da var. Stoch RSI ise RSI’ ın direncini kırması yönünde destekleyici pozisyona geçtiğini söyleyebiliriz.
5. Haftalık bazda, temel ve tekniğin strateji ile birleştirilmesi, bize BİST 30 da 133bin dip desteğini akılda tutmak şartıyla, 2021 ortasına kadar 160 bin seviyesini hedeflemek gerektiğini söylüyor.
6. Vadeli işlemlerde Ekim Kasım gibi yakın vadelerde 4 saatlik grafik trendleri ile kısa vadeli ayrıca bakacağız. Ancak daha uzun vadeli oyun planı için destek seviyelerinden 155 bin hedeflenerek long pozisyonlar tutulmalıdır. Ve yakın vadeli işlemlerle hedge edilmesi marjinin korunması anlamında faydalıdır.
Dagangan aktif
Aşağıdaki maddede yazım hatası olmuş, doğrusu aşağıdadır. 133 yerine 113 olacak.

5. Haftalık bazda, temel ve tekniğin strateji ile birleştirilmesi, bize BİST 30 da 113bin dip desteğini akılda tutmak şartıyla...
bist30Technical IndicatorsTrend AnalysisWave Analysis

Juga pada:

Penafian