Zamanın % 87'sinde fiyat Pivot seviyesine geri döner.
-Güçlü yükseliş trendlerinde, 8 günlük basit hareketli ortalama üzerindeki geri çekilmelerde, pivot destek seviyelerinden satın alıp, her hedef seviyede kısmî kârları cebe koyun.
-Satış yerine pivot destek seviyelerinden alışa oynayın. Pivot dirençlerinde ise geri çekilmede uygun olacak pivot destek seviyelerini yeniden gözden geçirin.
-Stop Loss emirleri için ideal bir formül yoktur. Bu iş tecrübe gerektirir ve her kişinin farklı bir SL kuralı olabilir.
-Stop loss emrini her zaman kullanmayın ve fiyat düştükçe satın almaya devam edin. Çünkü, güçlü bir yükseliş trendi varsa yeniden rayına girecektir.
-Günlük-haftalık veya haftalık-aylık pivot seviyelerinin bir araya gelmesini gözleyin.
-İki veya daha fazla pivot seviyesinin bir araya geldiği durumlarda, bir çok algosistem alım-satım yapar; bu da daha büyük ve uzun soluklu dönüşlere yol açabilir.
-Gün içi veya günlük grafiklerdeki pivot seviyelerinde, omuz-baş, çift tepe ve çift dip gibi kalıpları arayın. Böylece, pivot seviyelerinin çalışıp çalışmayacağı hakkındaki görüşünüz güçlenecektir.
-Pivotlarda fiyat hareketlerini incelemek, körü körüne davranmayı engeller.
-Kesin seviyeleri değil, bölgeleri kullanın. Bölge geçerli olduğu sürece, alıcı olun. Fiyat bölgenin altında kapatırsa, zararınızı durdurun.
-Gün içi bir grafikte, fiyatın sıçramasını bekleyin ve onay için 3 dakikalık periyotta 20'lik basit ortalama üzerinde kapanış gözleyin.
-Günlük bir grafikte 8 gün, 50 gün, 200 günlük basit hareketli ortalama kullanın. Hangi periyot olursa olsun, destek ve direnç için değil, trendi belirlemek için hareketli ortalama kullanın.
-Aylık pivotlar, haftalık ve günlük pivotlardan daha güçlüdür. Hem aylık hem de haftalıkta, fiyat ikinci pivot direncinden ya da desteğinden çok uzaklaşmışsa, genelde ay ortası veya hafta ortası pivot seviyesine geri gelir.
Alıntıdır. With my acknowledges Jeff York @Pivotal_Pivots