Multi Range Pivots works by recognizing the high and low of the timeframe selected and plotting range high to MEAN averages and range low to MEAN averages.
This is essentially the VWAP pivots updated to include not only VWAP as a MEAN, but also SMA, EMA, VWMA, DEMA, TEMA, TRIMA, KAMA, MAMA, T3, H/L basis and Donchian basis. Also, with high and low no longer repainting, I was able to add true reliable signals.
Dalam semangat sebenar TradingView, penulis telah menerbitkan kod Pine ini sebagai sumber terbuka supaya pedagang dapat memahami dan mengesahkannya. Sorakan kepada penulis! Anda boleh menggunakan perpustakaan ini secara percuma, tetapi penggunaan semula kod dalam penerbitan ini adalah dikawal oleh Peraturan dalaman. Anda boleh menyukainya untuk menggunakannya pada carta.
Maklumat dan penerbitan adalah tidak dimaksudkan untuk menjadi, dan tidak membentuk, nasihat untuk kewangan, pelaburan, perdagangan dan jenis-jenis lain atau cadangan yang dibekalkan atau disahkan oleh TradingView. Baca dengan lebih lanjut di Terma Penggunaan.