MYX:PMETAL   PRESS METAL ALUMINIUM HOLDINGS BERHAD
Dilihat 191 kali
4
191 0
sebenarnya saya ada dah buat review pasal kaunter ni , tapi saya ter set sebagai idea peribadi, jadi tiada sapay yang boleh tengok melainkan saya kongsikan link. berikut adalah petikan semula idea saya




"kalau tengok ma200, pmetal dah dikira downtrend sebab bawah ma. tapi ini tak berapa tepat sebab harga saham dia dah lama sideway.
secara am, kaunter ni nampak macam nak turun lagi.
tahun lepas sebelum dia jadi index linked kaunter, pergerakan harga dia mantap. tapi sejak masuk top 30, pelik dah. sama juga keadaannya dengan kaunter nestle.
agaknya mana2 kaunter yang masuk indeks ketum pergerakan dia . lol.

next target dia pergi 4.4, 4.2"

hari ini dia dah sampai ke target 4.2 alhamdulilah.

kalau kita tengok heiken ashi, kaunter masih bearish tetapi dah melemah. kaunter pun dah masuk tahap oversold.

jika kaunter ni naik, kemungkinan besar juga indeks kita akan naik minggu depan dan memecah 1700 kalau sentimen semasa masih baik. kalau indeks naik, kaunter ni naik, bursa secara tidak langsung juga akan hijau menyala.

boleh la letak kaunter premium ini dalam watchlist anda semua.

semoga berjaya.
Laman Utama Penyaring Saham Penyaring Forex Penyaring Kripto Kalendar Ekonomi Rancangan Bagaimana ia berfungsi Ciri-ciri Carta Harga Peraturan Dalaman Moderator Laman web dan Penyelesaian Broker Widget Penyelesaian Pencartaan Perpustakaan Pencartaan yang Ringan Pusat Bantuan Rujuk rakan Permintaan Ciri Blog & Berita Twitter
Profil Tetapan Profil Akaun dan Pengebilan Rujuk rakan Tiket Sokongan Saya Pusat Bantuan Idea yang diterbitkan Pengikut Mengikut Mesej Peribadi Sembang Daftar Keluar