MYX:EG   EG INDUSTRIES BHD
eg ni buat ems..dia claim dia adalah 50 syarikat terbesar dunia..50 terbesar dunia tau..tapi yang lebih leading dalam ems ni dalam dunia adalah vs dan ataims ..so eg ni duduk bawah dorang la..fpgroup pun x kurang hebat tapi xde plak claim macam eg ni. product dia ni termasuklah buat cloud storage yg mana skg ni sume org nak simpan data online je... industri yang terbaru dia ceburi adalah facemask. selain itu, dia pun ade menyumbang ke dalam sektor automotive so kita anmpak sekrg sector automotive tgh meningkat dengan penjualan kenderaan kereta yang menggalakan. syarikat yg terlibat dgn automotive lain adalah seperti D&O yang buat led dan infotaiment utk kereta. mereka kata infotaiment ni kereta basic pun ade so demand untk d&o ni pun x kurang hebat..kira teknology memang best la skg ni..
dari segi teknikal hari jumaat haritu da bo resistance.. so adakah eg akan meneruskan kenaikan. bole perhatikan.
walaupun kita nampak saham vaksin memonopoli ptg jumaat lepas. cabaran eg ni adalah ringgit malaysia berbanding us..trade war..dan juga biasa lah apa lagi selain covid..TAYOR

Komen