AbangManuK

JHM - Jangan Tinggalkan Daku..Fly!!

Panjang
MYX:JHM   JHM CONSOLIDATION BHD
Auummm!!! JHM dalam diam tiba-tiba memecut 200m ke hadapan gagah bak watson nyambek...tanpa menoleh sedikit pun ke belakang...(geng-geng D&O la ni..huhu)
Abam menunggu di tingkat bawah, dia pula naik lif...akhirnya...mendongak la abam melihat JHM di atas...
.
.
Padu bak hang... JHM ni banyak yang sangat positif untuk tahun 2021 ni...oh yaa...Happy New Year semuaa!!! (lupa pula dah tahun baru ..heee)
Abam buka isaham screener...perrghhhhhh Hijau- hijau semuanya...(tak caya, cer buka...kalau isaham premium, untung laa dapat tengok semua....)
kelihatan candle JHM dah breakout 2 hari dari bullish reversal pattern...
.
.
Apa maknanya tu??haaaa
abam tak boleh suruh buy or sell tau...tu semua dari penilaian abang hakak...kang tak pasal-pasal abam kena denda 10 juta woooo,.,,,
10 juta bagus abam jadi jerung beli semua bullish stocks...hehe

Abam cuma boleh tolong highlight di mana potensi-potensi yang wujud untuk abang hakak EP dan TP..
sharing is caring gittewww.....careing tau...bukan 'Kering'...
abam tak nak korang kering sebab trade tanpa kajian..No..No..No...Tettt!!!

Seperti biasa...Bagi Abang_ManuK,
penting untuk abang hakak WAJIB kenalpasti RISK & REWARD RATIO ( RRR ) sebaik mungkin bagi mengelakkan anda tergolong dalam geng-geng 'SANGKUTERS'

Bagi Abam, Strong R/ RBS boleh dijadikan sebagai Target Profit (TP)..sekurang-kurangnya, kalau tak berjaya Breakout, dapatlah juga secure profit kan ...~~
nak selamat...TP la 1 bid di bawah Strong R...tapi camna nak tau R tu strong atau tak?? haaa tengok la sejarahnya...sebab History will repeat itself..itu sudah pasti..ngehh..ngehh..ngehh

DISCLAIMER:
Apa-apa pun, market bukan kita punya..sediakan Trading Plan mengikut Risk appetite masing-masing dan Trade What You See...Semoga memperoleh rezeki banyak..
Segala kajian adalah untuk proses pembelajaran dan halatuju kaunter tersebut. Till then, happy trading, TAYOR, BAYOR & SAYOR

Rezeki itu Allah yang punya...adioss!! peace yaww

**Sekiranya anda bersetuju dengan idea ini, mohon untuk LIKE , SHARE & FOLLOW page ini bagi tujuan pembelajaran

Komen

comel swing ni bang... tq
Balas
AbangManuK g-39393214
@g-39393214, insha Allah.. Kental kan hati swing kaunter ni.. Maka, suatu hari nanti akan tersenyum sendiri puas hati.. 😜
Balas