halimhamdan

Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
telah menyertai
KURSUS PELABURAN SAHAM MALAYSIA
Peruntukan Market
100 % saham
Simbol Paling Kerap Dibincangkan
100% | 36
8 0 0
0083, 30
NOTION – Momentum buiding

As salam dan salam sejahtera traders NOTION – kebetulan bila mengajar minggu lepas ada cerita pasal NOTION di dalam kelas. So ape cerita? Setelah mengalamai kejatuhan. kini nampak gaya dia telah Reversal semula ke uptrend. Macamana kitab oleh tahu? Simple, perhatikan volume ketika kejatuhan sebelum ini. Sikit kan? Ini bermakan big players dalam kaunter ini ...

61 0 2
0196, 1D
QES - peluang untuk momentum?

As salam dan salam sejahtera semua, Did you miss me? Maaf lama x post idea disini di sebabkan terlalu bz dengan coaching class. Xde masa langsung nak post idea. Anyway QES, newly listed company dalam BURSA. Nampak menarik kan? Melihatkan pada pergerakan harga yang berlaku sebelum ini, tampak saham ini benar benar kuat dengan pergerakan uptrendnya. IS IT TOO ...

195 1 1
0051, 30
CUSCAPI – VOLUME DIMINISH, TIME FOR A SWING?

As salam dan salam sejahtera traders semua, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 61 Malaysia!!! Adakah ini menjadi permulaan Bull Run? Maybe? Macam biasa, as a wise trader, I only trade what I see, not what I heard. Index is index, it just shows the condition of our economy, kalau kaunter tu nak jalan index teruk pun dia akan tetap jalan So, apa cerita dengan ...

128 0 1
0176, 1D
KRONO – HIGHER LOW? CHANCE?

As salam dan salam sejahtera traders semua Nampak gaya minggu hadapan akan bermula window dressing session yang di tunggu tunggu? DJIA NASDAQ CRUDE semua menampakkan reversal last Friday. Adakah tempiasnya akan sampai ke MALAYSIA? As a wise trader, yes kita boleh dengar semua news yang ada, tapi better to trade what u can see and what can u understand. Ada 900+ ...

65 0 1
7035, 1D
CCK – triangle setup forming

CCK CONSOLIDATED HOLDINGS BHD, one of the most impressive stock yang pernah saya lihat dari segi movement harganya FYI dari Jan 2017 hingga sekarang ia telah pun naik setinggi 215% highest dan 175% current. fuh bayangkan siapa yang invest dalam kaunter inidan hold sampai sekarang? ADAKAH IA AKAN TERUS NAIK? DIlihatkan pada pergerakan harga dan volume harga, ...

80 0 1
0127, 30
JHM CONSOLIDATION BERHAD – fresh new trend?

As salam dan salam sejahtera traders semua. Lama x dengar kaunter ini kan? Silently dia naik, siapa pun x nampak kan? Setelah mengalami fasa distribution yang ganas pada bulan FEB hingga MARCH yang lepas akhirnya kejatuhan ini pun tamat. TETAPI…… Perasankah anda kejatuhan yang berlaku itu adalah dengan volume yang sangat sedikit? APA MAKSUDNYA? Bermakna ...

62 0 2
5098, 30
MALAYSIA STEEL WORKS – BREAK OUT WITH HIGH VOLUME

As salam dan salam sejahtera traders semua Minggu yang menarik kan? Nampak gaya FBMKLCI in a bullish mode ya, but!! Jangan confidence sgt ya sebabnya market dah OVERSOLD, so expect a correction soon. Hopefully kali ni correction yang sihat bukannya terjun tiruk macam bulan June hari tu ye MASTEEL Jika anda dah lama trade di dalam bursa, anda tahu kaunter ini ...

68 0 1
5253, 30
ECOPILE HOLDINGS BHD – BREAK OUT OF LONG TERM DOWNTREND

Tahniah jika ada yang follow idea yang telah saya terbitkan mengenai kaunter ini - check posting saya dan anda boleh di sana Good news, price sustain above long term downtrend sebelum ini. Now risk untuk trade kaunter ini semakin mengecil. Di manakah plan kita disini? Pertama perlu dilihat momentum pembelian adakah pergerakan terbaru in hanyalah ‘trap’ setup ...

88 0 2
7212, 30
DESTINI-start of a trend

As salam dan salam sejahtera traders Apa khabar semua? Market rebound confirm? Soon to be guys Kali in kita tunjukkan kelainan sikit yang mana saya akan tunjukkan kajian bedasarkan dua time frame berbeza day Chart dan TF30 Kenapa? Supaya kita boleh lihat dengan lebih detail price and volume movement which is my favorite DESTINI telahpun melihatkan movement ...

60 0 2
0098, 1D
BAHVEST – RETRACEMENT, PRICE AT SUPPORT

As salam dan salam sejahtera para traders. Tahniah siapa Berjaya ikut idea saya mengenai kaunter ini pada post post saya yang sebeum ini. Price masih lagi di dalam trend dan nampaknya ia kini supported. Walaupun ia mengalami kejatuhan pada Selasa yang lepas, namun harga kekal di atas paras SUPPORT pada 1.29 dan volume juga rendah menandakan penjualan yang ...

96 0 2
0005, 1D
UCREST – SHORT TRADE SUCCESSFUL TIME FOR A SWING

As salam dan salam sejahtera para traders. Macam last week? Ramai buat duit? Alhamdulillah trading idea saya dalam beberapa kaunter success. Yang mane terlepas short trade idea saya yang lepas don’t worry kita swing pulak kali ni Okay setelah harga cuba untuk break resistance pada 0.415 namun x Berjaya, kini ia sedang retrace Last Friday ia reverse sedikit yang ...

23 0 1
0098, 1D
BAHVEST – TRIANGLE BREAKOUT SUCCESS

As salam dan salam sejahtera traders sekalian? Whats up? https://my.tradingview.com/chart/0098/rCCnZwVh/ untuk yang terlepas posting sebelumnya mengenai kaunter ini, boleh tekan link diatas SUCCESS – that the world. Alhamdulillah saya Berjaya profit dalam first swing kaunter ini setelah ia keluar dari triangle patter yang pertama. Adakah ianya sudahpun tamat? As ...

12 0 1
5253, 1D
ECONBHD – TREND CHANNEL + VOLUME KICK IN

As salam dan salam sejahtera traders sekalian? Whats up? ESONBHD – silent stock yang naik diluar radar ramai traders Jika dilihat secara kasar, ECONBHD masih lagi di dalam fasa major donwtrending. Dapat dilihat ketika harga turun dan turun, volume transaksi juga semakin menurun. Pada awal June ketika itu dapat dikihat NEW FRESH buyers masuk dan menolak harga ...

23 1 2
0181, 1D
AEMULUS – TREND TRADING, CHANCE FOR A SWING IN A TREND?

As salam dan salam sejahtera para traders sekalian Dalam post pertama saya mengenai momentum di dalam kaunter AEMULUS ini, dapat dilihat bagaimana ia mampu break resistance sebelum ini dengan volume yang mencukupi Confirmation juga diberi daripada MACD yang telahpun masuk semula ke positive region. What’s next? Saya mengjangkakan dua perkara ...

28 0 2
0005, 1D
UCREST- PERMULAAN TREND? BAHAGIAN 2

As salam dan salam sejahera para traders semua. How’s your trading? Good? Ataupun kelaut? Jika anda follow post pertama saya mengenai kaunter UCREST ini anda telahpun mendapat idea mengenai jangkaan saya tentang permulaan trend yang sedang berlaku. Seperti yang diulaskan di dalam post tersebut, nampaknya trend tersebut sudahpun bermula tetapi lambat seditikit ...

20 0 1
0098, 1D
BAHVEST – TRIANGLE BREAKOUT PART 1

As salam dan salam sejahtera para traders semua? Jika anda sudahpun mula trade di dalam BURSA MALAYSIA dari tahun lepas, sudah pasti anda perasan akan pergerakan saham BAHVEST ini yang melakukan SUPER BULL RUN dari Dec 2017 (0.600) hingga Mar 2018 (1.41) 130++% MOVEMENT!!! BULL RUN berhenti seketika dan mengalami healthy correction setelah naik dengan begitu ...

11 0 1
9121, 1D
KPSCB, REVERSAL CONFIRMED – BAHAGIAN 1

As salam dan salam sejahtera traders semua Do you sense market debounce coming? Ini hanyalah my personal opinion tapi saya rasakan market akan kembali bullish x lama lagi melihatkan pada aktiviti jual beli keseluruhan dalam minggu I ni. Dapat dilihat banyak kauner yang sedang reverse sekarang ni Ok KPSCB, ap ayang menariknya? Dapat dilihat hari ni harga telahpun ...

27 0 1
8079, 1D
LEESK - break out with volume, sambung naik lagi? Bahagian 2

As salam dan salam sejahtera semua Untuk bahagian pertama, boleh dilihat dilink ini https://my.tradingview.com/chart/8079/MIhIHjKE/ Bedasarkan post saya yang pertama, dapat dilihat harga Berjaya meneruskan momenumnya hingga ke paras resistance pada 0.950 dan setelah itu ia telah melalui healthy retracement dengan satu kondisi drucial iaitu retrace with low ...

Tunjuk Lebih Idea 12
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
1
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
1
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
2
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
1
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Lawatan terakhir
0
0
0
Mesej Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Pengguna tidak mengikuti siapa-siapa
7253
HANDAL RESOURCES BERHAD
Ikuti Mengikuti Tidak mengikut
Pasaran
Layari
Jenis
Layari
MS Bahasa Melayu
EN English
EN English (UK)
EN English (IN)
DE Deutsch
FR Français
ES Español
IT Italiano
PL Polski
SV Svenska
TR Türkçe
RU Русский
PT Português
ID Bahasa Indonesia
TH ภาษาไทย
VI Tiếng Việt
JA 日本語
KO 한국어
ZH 简体中文
ZH 繁體中文
AR العربية
HE עברית
Laman Utama Pengimbas Saham Pengimbas Forex Pengimbas Kripto Kalendar Ekonomi Bagaimana ia berfungsi Ciri-ciri Carta Peraturan Rumah Moderator Laman web dan Penyelesaian Broker Widget Perpustakaan Carta Stok Permintaan Ciri Blog & Berita Soalan Lazim Bantuan & Wiki Twitter
Profil Pengesetan Profil Akaun dan Bil Tiket Sokongan Saya Hubungi Sokongan Idea-idea yang diterbitkan Pengikut Mengikuti Mesej Peribadi Perbualan Log Keluar